Hvad er duplex rustfrit stålrør

Duplexstål kaldes også duplexstål. Et stål bestående af to faser af martensit eller austenit og ferritmatrix. Generelt kaldes stålet sammensat af ferrit- og austenitfasestruktur duplex rustfrit stål, og stålet sammensat af ferrit- og martensitfasestruktur kaldes duplexstål. På grund af egenskaberne ved tofasestruktur har duplex rustfrit stål fordelene ved både ferritisk rustfrit stål og austenitisk rustfrit stål gennem den korrekte kontrol af kemisk sammensætning og varmebehandlingsproces. Det kombinerer den fremragende sejhed og svejsbarhed af austenitisk rustfrit stål med den høje styrke og kloridspændingskorrosionsbestandighed af ferritisk rustfrit stål, hvilket gør duplex rustfrit stål overlegen Can, som et svejsbart strukturelt materiale, udvikler sig hurtigt.


Duplex rør i rustfrit stål har god svejseevne. Sammenlignet med ferritisk rustfrit stål og austenitisk rustfrit stål, er det hverken som HAZ af ferritisk rustfrit stål, på grund af kornets grovhed er plast hårdheden stærkt reduceret eller som austenitisk rustfrit stål, det er mere følsomt over for svejsning af varme revner.


Det vigtigste kendetegn ved duplex rustfrit stål er, at dens udbytte styrke kan nå 400-550 mpa, hvilket er dobbelt så stort som almindeligt rustfrit stål, så det kan spare materialer og reducere omkostningerne til udstyrsproduktion. I aspektet af korrosionsbestandighed, især i forhold til dårligt medium miljø (såsom havvand, højt kloridionindhold), er pitting-korrosionsbestandighed, spaltkorrosionsbestandighed, spændingskorrosionsbestandighed og korrosionsudmattelsesegenskaber af duplex rustfrit stål naturligvis overlegne det af almindeligt austenitisk rustfrit stål, som kan sammenlignes med højlegeret austenitisk rustfrit stål.


På grund af dets specielle fordele, er duplex rustfrit stålrør vidt brugt i petrokemisk udstyr, havvand og spildevandsrensningsudstyr, olie- og gasrørledninger, papirfremstillingsmaskiner og andre industrielle felter. I de senere år er det også blevet brugt inden for brobærende struktur, som har et godt udviklingsudsigt.