Rustfrit stål ansøgning

Rustfrit stål er et alsidigt materiale. Første gang brugt til bestik det snart fandt vej til den kemiske industri på grund af dets korrosionsbestandige egenskaber. I dag korrosionsbestandighed har stadig stor betydning og langsomt bust støt de mekaniske egenskaber af materialet er at blive anerkendt. Det er materiale, der holder på at finde sin vej ind i nye programmer på en tæt til daglig baser. Nedenfor finder du en række applikationer hvor rustfrit stål har vist sig gennem mange års pålidelig service.

Bestik og køkkenudstyr

De mest kendte ansøgning rustfrit stål er sandsynligvis for bestik og køkkengrej. De fineste bestik bruger fremstillet specielt 410 og 420 for knive og klasse 304 (18/8 rustfrit, 18% chrom 8% nikkel) til skeer og gafler. De forskellige kvaliteter anvendes som 410/420 kan hærdes og hærdet så at kniv knive vil tage en skarp kant, hvorimod de mere duktile 18/8 rustfrit er lettere at arbejde og derfor mere egnet til objekter, der skal underkastes talrige forme, polering og slibning processer.

Kemiske, forarbejdning og olie & gas industries

De mest krævende industrier, der bruger rustfrit stål er sandsynligvis kemiske, forarbejdning og olie & gas industries har skabt et stort marked for rustfri tanke, rør, pumper og ventiler samt. En af de første store succeshistorier til 304 rustfrit stål var oplagring af fortyndet salpetersyre, som det kunne anvendes i tyndere sektioner og var mere robuste end andre materialer. Særlige kvaliteter af rustfrit er blevet udviklet til at have større korrosionsbestandighed på en bred vifte af forskellige temperaturer. Disse bruges i afsaltningsanlæg, rensningsanlæg, offshore olieboreplatforme, harbour støtter og skibe Propeller.

Elproduktion


Rustfrit stål og andre korrosionsbestandige legeringer er flittigt brugt i power generation industri mod korrosion, især ved høje temperaturer. Især nikkellegeringer bruges til høj temperatur styrke og oxidation modstand i fossile drevne kraftværker. Nikkellegeringer og andre rustfrit stål er også flittigt brugt i flue gas desulfarization enheder.
Kernekraftindustrien bruger også store mængder af rustfrit, ofte angivet med en lav kobolt indhold, for begge power generation og stråling indeslutning. Særlige louvered ventilation skafter er lavet, som er designet til at bruges i nødsituationer til at forsegle planter i år, hvis det er nødvendigt. Damp- og gasturbiner bruge rustfrit på grund af dens korrosion modstand og varme brandmodstandsdygtige egenskaber.

Fødevareproduktion

Store mængder af rustfrit stål bruges også i fødevareproduktionen og opbevaring. De mest almindeligt anvendte kvaliteter er 304 og 316. Generelt, er 304 dybest set arbejdshest grade mens 316 bruges i barskere miljøer. En vigtig grund pels ved hjælp af rustfrit stål er ikke så meget ætsende af fødevarer i sig selv samt det faktum, at brugen af rustfrit giver mulighed for hurtigere og mere effektiv rengøring. For eksempel i is angives produktion 316 så de stærke anti-bakteriologisk rengøring og føres systemer kan anvendes. En af de store fordele af rustfrit stål er, at det giver ingen smag til de fødevarer, det kommer i kontakt med.

Arkitektur, bygge- og

Arkitektur, bygge- og anlægsbranchen er et voksende marked som mange moderne bygninger bruge rustfrit stål til beklædning, tagbeklædning og facader. En anden ting er at lave vedligeholdelsesomkostninger og anti-vandal Karakteristik af rustfrit giver et voksende marked for offentlig transport, billetmaskiner og gadeinventar. Rustfrit stål er brugt til opførelse formål, samt. Når jernbeton først begyndt at blive brugt ansås at kulstofstål bruges ikke vil rust, som cement, naturligvis afledt af kalksten, er alkaline. Dog kan konstant ved hjælp af grus salt på broer ændre pH at sure derved ruster det stål, der udvider og revner betonen. Rustfrit stål armeringsstål, selvom oprindeligt dyre, er at bevise for at have meget gode livscyklus koster karakteristika.

Medicinske anvendelser

Især ren smeltet anvendes rustfrit til medicinske implantater og kunstige hofter. En stor del af medicinsk udstyr - som ortopædiske senge, kabinetter og undersøgelse maskiner - er lavet som standard fra rustfrit på grund af dens hygiejnisk og let rengøre kvaliteter. Lægemiddelvirksomheder bruge rustfrit pille tragte og tragte og rørsystem cremer og løsninger.

Automotive

Biler gør stadig større brug af rustfrit stål, primært til udstødningssystemer (grade 409) og katalysatorer, men også for strukturelle formål. Med større opmærksomhed til at opnå lave langsigtede vedligeholdelsesomkostninger, mindre miljøpåvirkning og større bekymring med livscyklus omkostninger, fortsat markedet for rustfrit stål at forbedre.