Passivering af rustfrit stålrør

Korrosionsbestandighed er den primære ydeevne for rørområde i rustfrit stål og rustfrit stål forskellig fra andre stålkvaliteter og almindelige stålrør. Korrosionsbestandigheden af rustfrit stål afhænger af dets kemiske sammensætning, overfladetilstand og miljøforhold. Under specifikke anvendelsesbetingelser, dvs. efter at stålkvaliteterne og miljøforholdene er bestemt, er forudsætningen for at sikre korrosionsbestandigheden at danne en ensartet og tæt passiveringsfilm på en ren og glat overflade, og den lokale skade på passiveringsfilmen er rod årsag til lokal korrosion.


Dannelseskarakteristika for passiveringsfilm: passiveringsfilmen dannet på overfladen af rustfrit stål ved stuetemperatur er ikke en "ægte" oxidfilm, dens fysiske og kemiske struktur er ikke blevet bekræftet indtil videre, og det er almindeligt kendt som et komplekst oxid eller hydrogenoxidfilm. Passiveringsfilmen dannet spontant på overfladen af rent rustfrit stål i atmosfæren eller andet iltholdigt miljø og har selvhelende egenskaber. Rumtemperatur, oprensning og aerobt miljø er tre vigtige begreber eller elementer i passiv filmdannelse. Rustfrie stålrør og alle rustfrie stålprodukter leveres med stor vægt på rensning eller passiveringsbehandling for at få deres overflader til at generere rensningsfilm for at sikre deres korrosionsbestandighed.


Forurening og beskadigelse af passiveringsfilm: Den stumpe overflade af rustfrit stålrør er faktisk en meget tynd passiveringsfilm med en tykkelse på kun 1-3 nm, og dens lokale forurening og skader er den grundlæggende induktion af rustfri stålkorrosion.


Beskyttelse af passiveringsfilm: Under fremstilling, opbevaring, transport og brug af rustfrit stålrør, især i processen med oparbejdning, skal man være meget opmærksom på beskyttelsen af overfladepassiveringsfilm, og der skal træffes strenge forholdsregler for kollision, kulstofstål indbinding eller slynge, kontakt med gaffeltrucks, lokal opbevaring, spildevand iblødsætning osv.


Før levering skal rør af rustfrit stål rengøres ved hjælp af specielle processer såsom sylteblanding til afkalkning, passivering eller elektropolering for at fjerne oxidskind, jernioner og andre fremmedlegemer på overfladen for at få en stump overflade. Den kemiske inerte og stumpe overflade dannet naturligt på overfladen af rent rustfrit stålrør i luft eller andet iltholdigt miljø er den grundlæggende garanti for korrosionsbestandighed af rustfrit stålrør.