Sådan poleres rustfrit stålrør

Polering henviser til bearbejdningsmetoden til anvendelse af mekanisk, kemisk eller elektrokemisk handling for at reducere overfladen ujævnheden af rustfrit stålrør for at opnå en lys og flad overflade. Det er at bruge poleringsværktøjer og slibepartikler eller andre polermidler til at modificere overfladen på det rustfrie stålrør.


Polering af rustfrit stålrør er opdelt i to dele: polering af indvendige overflader og polering af udvendige overflader. Det meste af rustfri stålpolering er mekanisk polering, hvis præcisionen kræver højere anvendelse af elektropolering.


Mekanisk polering: poleringsstangen udvides ind i røret for at drive tusindhjulet eller det selvfremstillede slibebæltehjul til at rotere i høj hastighed, og poleringen udføres sammen med selve stålrørets rotation. Poleringsstangen bevæger sig langsomt fremad, mens den drejer. Mekanisk polering er at fjerne et meget tyndt lag af metal på slibefladen af prøven ved at slibe og rulle det meget lille poleringspulver. Hvis du mener, at den mekaniske polering ikke er lys nok, kan du anvende poleringspasta korrekt for at øge lysstyrken.


Elektropolering: med de polerede rustfrie stålrør som anoden og uopløseligt metal som katode nedsænkes de to poler i den elektrolytiske celle på samme tid, og den selektive anodeopløsning genereres ved jævnstrøm. Overfladen på det rustfrie stålrør jævles gradvist for at opnå effekten af at øge overfladelysstyrken på det rustfrie stålrør.


Efter polering, fordi oxidlaget på overfladen er beskadiget, er det bedre at passivere overfladen med syreopløsning, ellers er rustfrit stålrør let at rustne.


Polering kan ikke forbedre den dimensionelle eller geometriske nøjagtighed af det rustfrie stålrør, men med det formål at opnå en glat overflade eller speciel glans bruges det undertiden også til at eliminere glans (udryddelse). Poleringshjulet bruges normalt som et poleringsværktøj.


Poleringshjulet er generelt lavet af flerlags lærred, filt eller læder, og dets to sider er fastgjort med cirkulære metalplader. Dens kant er belagt med et polermiddel, der er ensartet blandet med mikropulverslibemidler og fedt.


Under polering trykker det højhastigheds roterende poleringshjul (den perifere hastighed er mere end 20 m / s) det rustfrie stålrør, så slibemidlet frembringer rulle- og mikroskæring på rørets overflade af rustfrit stål for at opnå en lys bearbejdningsoverflade, og overfladeruheden kan generelt nå Ra0,63 ~ 0,01 μ M.