Sådan rengøres rustfrit stålrør

Selvom røret i rustfrit stål har god korrosionsbestandighed, er der forskellige ætsende miljøfaktorer i daglig brug. Dele med svag korrosionsbestandighed i passiveringsfilmen på overfladen af rustfrit stålrør danner korrosionsreaktion på grund af selv excitationsreaktion, genererer små huller og andre korrosionsreaktioner beskadiger passiveringsfilmen på overfladen af rustfrit stålrør. Derfor skal rørets overflade af rustfrit stål regelmæssigt rengøres og vedligeholdes for at bevare den smukke overflade og forlænge dens levetid.


Ved rengøring af overfladen på rustfrit stålrør skal du være opmærksom på ikke at ridse overfladen, undgå at bruge rengøringsmidlet til blegemiddelsammensætning og slibemidler, stålwirekugler, slibeværktøjer osv. For at fjerne vaskemidlet, vask overfladen med rent vand ved enden af vask.


Rengøringsforholdene er som følger:

1. Hvis der er støv på overfladen af rustfrit stål, og snavs er let at fjerne, kan det vaskes med sæbe, svagt rengøringsmiddel eller varmt vand.

2. Varemærket og filmsporet på overfladen af rør i rustfrit stål skal vaskes med varmt vand og svagt rengøringsmiddel, og klæbemiddelsammensætningen skrubbes med alkohol eller organisk opløsningsmiddel (ether og benzen).

3. Forurenende stoffer med fedt, olie og smøreolie på overfladen af rustfrit stålrør tørres først med en blød klud og rengøres derefter med neutral vaske- eller ammoniakopløsning eller specielt rengøringsmiddel.

4. Når der er bundet blegemiddel eller andet surt stof på overfladen af rustfrit stålrør, vask det straks med klart vand, vask det derefter med ammoniakopløsning eller neutral soda-carbonatopløsning og vask det til sidst med rent vand.

5. Overfladen på rør i rustfrit stål har regnbue-mærket snavs, som oftest skyldes anvendelse af for meget vaskemiddel eller olie. Ved rengøring kan det renses direkte med varmt vand.

6. Rust forårsaget af snavs på overfladen af rustfrit stålrør kan rengøres med salpetersyre med en koncentration på 10% eller slibende rengøringsmiddel eller med en speciel vedligeholdelsesopløsning.

7. Hvis røroverfladen i rustfrit stål har særligt stædige pletter og snavs, anbefales det at bruge radise, agurkrød farvet med vaskemiddel for at tørre det hårdt. OBS: Brug ikke stålwirekugler og slibeværktøj til at aftørre, hvilket vil forårsage stor skade på rustfrit stålrør.


Ved rengøring af rustfrie stålrør skal der vælges passende metoder til at sikre, at passiveringsfilmen på overfladen af rustfrit stålrør ikke beskadiges, så overfladen på rustfrit stålrør holdes ren, lys og smuk og levetiden for rustfrit stålrør forlænges.