Hvordan skæres rustfrit stålrør

Der er mange måder at skære i rustfrit stålrør, de mest almindelige er: slibemaskine, cirkelsavskæring, automatisk skæring, laserskæring og så videre.


Så hvilken er den bedste skæremetode til rustfrit stålrør?

For rustfrit stålrør med lave skæringskrav og økonomiske fordele skæres det generelt med en fælles slibemaskine. Ulempen ved denne metode er, at burren er stor. Der er ingen burr i cirkelsavskæring, men sammenlignet med automatisk skæremaskine koster det en masse arbejdskraft, så prisen er relativt høj, så den er velegnet til at skære nogle lange rustfrie stålrør. Skæreeffekten af den automatiske skæremaskine er sammenlignelig med laserskæring, og omkostningerne er relativt omkostningseffektive. Grundlæggende har det ikke brug for arbejdskraft, men størrelsen er for lang, og maskinoverførslen forsinker tiden, så den er velegnet til skæring med kort størrelse. Den bedste måde at skære uden burr er laserskæring, men prisen på laserskæring er meget høj, generelt ikke brugt. Derfor skal den specifikke skæremetode vælges i overensstemmelse med de overordnede krav til det rustfrie stålrør, såsom den udvendige diameter, tykkelse, skærelængde og -mængde samt skæreeffekt.


Forholdsregler ved skæring:

1. Røret i rustfrit stål skal placeres vandret, og diameterretningen skal være parallel med skæret, det vil sige kniven skal være lodret i forhold til rørets længderetning for at sikre, at diameteren på det rustfrie stålrør er vandret .

2. Mængden skal reserveres, især til mekanisk skæring. Hvis skærekanten har en bestemt bredde, kan rørets længde kun være tilstrækkelig, hvis der er reserveret tilstrækkelig kvote, og røråbningen i rustfrit stål kan justeres.

Under mekanisk skæring udføres manuel smøring kontinuerligt for at fjerne metalresterne på skærekanten for ikke at påvirke skæreeffekten.