Rør rustfrit stål rør

Rustfrit stål er afhængig af en meget tynd, fast, fin og stabil kromrig oxidfilm (beskyttelsesfilm) dannet på dens overflade for at forhindre oxygenatomer i at gennemtrænge og oxidere kontinuerligt for at opnå evnen til korrosionsbestandighed. Når der først er en bestemt grund, er beskyttelsesfilmen konstant brudt, oxygenatomer i luften eller væsken vil kontinuerligt trænge ind, eller jernatomerne i metallet vil kontinuerligt adskilles, hvilket danner løst jernoxid, og overfladen på rustfrit stålrør vil være rustet kontinuerligt.


Den fælles korrosion og rust af rustfrit stålrør er som følger:

1. I den fugtige luft danner kondensvandet mellem støvet og det rustfrie stålrør et mikrobatteri, der fører til den elektrokemiske reaktion, og beskyttelsesfilmen brydes, hvilket kaldes elektrokemisk korrosion.

2. Overfladen på rør af rustfrit stål klæber til saft af organisk stof (såsom melon, grøntsag, nudelsuppe, slim, osv.), Som danner organisk syre under betingelse af vand og ilt, og korrosion af organisk syre til metaloverflade vil forekomme i lang tid.

3. Overfladen på rustfrit stålrør klæbes med syre-, alkali- og saltstoffer (såsom alkalievand og kalkvand, der sprøjter på dekorationsvæggen), hvilket forårsager lokal korrosion.

4. I den forurenede luft (såsom atmosfæren, der indeholder et stort antal sulfider, carbonoxider og nitrogenoxider), dannes svovlsyre, salpetersyre, eddikesyrevæske osv., Når man støder på kondenseret vand, hvilket forårsager kemisk korrosion.


Disse forhold afspejles i korrosion og meldug på overfladen af rustfrit stålrør. Hovedårsagen til disse situationer er, at røret i rustfrit stål ikke er godt vedligeholdt og rengjort på almindelige tidspunkter, hvilket resulterer i svejsning af slagge, maling eller overfladebelægning, hvilket resulterer i rostfrit stålrør. Derudover er anvendelsesmiljøet i rustfrit stålrør også en vigtig faktor, der fører til rust. F.eks. I kystområder og områder med dårlig vandkvalitet, hvis det er i disse miljøer i lang tid, vil rustfrit stål producere skimmelpletter, hvilket vil føre til rustfrit stålrørrost.


Under brugen af rustfrit stålrør er det nødvendigt at være opmærksom på beskyttelsen, regelmæssig vedligeholdelse og rengøring og forsøge ikke at fastgøre mudder, maling, cement, maling og andre stoffer til overfladen på rustfrit stålrør. Hvis der er vand pletter på overfladen af rustfrit stålrør i lang tid, det skal rengøres i tide, ellers rustes det, hvilket påvirker brugenes effektivitet og levetid for rustfrit stålrør.