Har rustfrit stålrør brug for katodisk beskyttelse

På grund af sine fremragende omfattende egenskaber har rustfrit stål ikke kun god korrosionsbestandighed, men har også høj styrke, høj temperatur og trykmodstand, strålingsmodstand og lav temperaturmodstand. Det spiller en vigtig rolle inden for olie, kemisk industri, energi, rumfart og havudvikling. Imidlertid kan rustfrit stål lide af gruvekorrosion, spaltekorrosion, spændingskorrosion og anden lokal korrosion under specifikke omgivelser og forhold. Disse lokale skader eller ydelsesforringelse kan føre til pludselige ulykker. Katodisk beskyttelse er et af de mest effektive midler til at beskytte rustfrit stål mod lokal korrosionsskade og sikre dets levetid.


Katodisk beskyttelse henviser til metoden til påføring af katodisk strøm til det metalmateriale, der skal beskyttes, så kun reduktionsreaktionen finder sted på katoden, mens oxidationsreaktionen finder sted på hjælpelektroden, så metallet er beskyttet mod korrosion pga. at fjerne elektroner. Passende katodisk beskyttelse kan beskytte den passive film af rustfrit stål og reducere den ensartede korrosion af prøveoverfladen. Når metaloverfladen polariseres af katoden, blokeres adsorptionen af Cl - på metaloverfladen, hvilket undgår ødelæggelse af passiveringsfilmen og reducerer risikoen for lokal korrosion. For de eksisterende revner og gruvedefekter kan den katodiske beskyttelse øge pH-værdien nær metal / opløsningsgrænsefladen og effektivt hæmme den autokatalytiske proces.


Katodisk beskyttelse mod rørledning er en internationalt anerkendt antikorrosionsteknologi, og anti-korrosionseffekten er særlig betydelig. Generelt kræves katodisk beskyttelse for rørledninger, der korroderer og rørledninger med høje krav til forebyggelse af rørledningsrost, såsom nedgravede rørledninger og rørledninger, der bruges i vand. Overheadledninger har generelt ikke brug for katodisk beskyttelse, fordi det meste af luften (tør, normal pH, ingen forurening) ikke forårsager korrosion.


Katodisk beskyttelse er vidt brugt i nedgravede rørledninger og metalkonstruktioner i havvandsmiljø, hvilket kan minimere korrosion af ætsende ioner som Cl -, mikroorganismer og andre stoffer i miljøet og forlænge levetiden for rørledninger.