Kan rustfrit stålrør begraves

Rustfrit stålrør kan begraves som nedgravet rør. Korrosionsbestandigheden af rør i rustfrit stål er meget god i atmosfærisk miljø, men det er meget let at skabe korrosion i jorden, især i jorden med et højt kloridionindhold. Derfor, når rustfrit stålrør bruges som et nedgravet rør, skal det behandles med korrosion.


Den nedgravede lagning af rørledning er en af mange lægningsmetoder til vandforsyning og dræningsledning. Den nedgravede rørledning er skjult og sikker, besætter ikke dyrkbar jord, påvirker ikke trafikken, besætter ikke plads. Når det er begravet under fryselinien, kan mediet i rørledningen forhindres i at fryse, og installationsomkostningerne er relativt lave. Derfor, når det udendørs rørledningsmiljø tillader det, vedtages den nedgravede rørledning generelt.


Der er tre krav til nedgravet æglægning: anti-korrosion, elevationsgradient og kompakthed. Den nedgravede anlæggelse af vandforsyning og dræningsledning skal fuldt ud overveje egenskaberne ved dens rør og manglerne ved klar nedgravet korrosion. De største ulemper ved nedgravet rørledningslægning er: Det er ikke let at finde rørledningslækage, det er ikke let at gennemgå, og inspektionsbrønde er påkrævet, når man installerer ventiler og instrumenter. Den nedgravede rørledning er let at blive påvirket af den ujævne geologiske bosættelse, og det er også meget ubelejligt at vedligeholde, når rørledningen er slut, eller problemerne ikke er lette at finde.


I henhold til tegningenes krav skal stålrøret være overtrukket med epoxy-tjærehældningsmaling og glasfiberklud og overtrukket med finishmaling til korrosionsbeskyttelse.

Udvendig vægkonstruktion: fjernelse af rørrost → påføring af primer → første efterbehandling → anden efterbehandling → indpakning af glas klud → efterbehandling → efterbehandling

Indvendig vægkonstruktion: fjernelse af rørrost → påføring af primer → første efterbehandling → anden efterbehandling → tredje efterbehandling


Rustfrie stålrør kan nedgraves, men der skal træffes korrosionsbestemmelser. Anti-korrosionsmetoden er den samme som for galvaniseret rør eller sømløst stålrør. Generelt anvendes tre olie og to klud, 3PE, epoxyharpiks og andre anti-korrosionsmetoder.